Een flipover houdt de aandacht bij je presentatie

Home / Online-Shopping und Webshops / Een flipover houdt de aandacht bij je presentatie

In de huidige wereld van hightech computers, chique software en geavanceerde informatiebronnen vinden veel presentatoren vandaag dat ze een presentatie moeten maken die hun vermogen toont om computers en hun nieuwste clip-art bibliotheek te gebruiken. Hoewel de momenteel beschikbare software niet in staat is om kleurrijke dia’s en overheads te maken, merken we vaak tijdens hightech presentaties dat de beelden de presentatie worden en niet de spreker. Als spreker zouden je visuele hulpmiddelen niet de presentatie mogen zijn. Dat ben jij! Terwijl iedereen zich lijkt te interesseren voor hightech computer gegenereerde presentaties, blijft de flipover nog steeds de meest effectieve presentatie van allemaal. Je moet er echt niet van uitgaan dat het investeren van veel geld in hightech visuele hulpmiddelen & apparatuur, je presentatie zal “maken”. De beste presentaties waren en zijn nog steeds de eenvoudigste. Denk eraan, het doel van het gebruik van visuele hulpmiddelen is om je presentatie te verbeteren, niet om de aandacht ervan weg te leiden. En aangezien de meeste presentaties zich voordoen voor kleine groepen mensen, heeft de flipover de perfecte grootte om zichtbaar te blijven voor iedereen. Alleen al om deze reden blijft de flipover het werkpaard van de meeste trainingsseminars. En er zijn nog tal van voordelen verbonden aan het gebruik van een flipover. Hier zijn er slechts een paar:

  • Hoewel flipovers als verleden tijd klinken, zijn ze betrouwbaar en vereisen ze geen speciale vaardigheden.
  • Flipovers hebben geen elektriciteit nodig – je hoeft je dus geen zorgen te maken over kabels.
  • Kleur kan eenvoudig worden toegevoegd – een goedkope doos met stiften geeft je alle creativiteit die je nodig hebt en wilt.
  • Flipovers laten spontaniteit toe – elke last minute wijziging kan eenvoudig worden aangepast.
  • Het beste flipoverbord is voorzien om je presentatiebladen eenvoudig op te hangen.

Hoe een flipover voorbereiden voor presentaties

Om te beginnen, kijk je eerst of het bord de mogelijkheid geeft om bladen op te hangen. Sommige borden bieden enkel de mogelijkheid om bladen vast te maken aan het bord. De overpads worden meestal verkocht in pakketten van twee, waarvan één met rasterlijnen erop. Het gebruik van de bladen met rasterlijnen maakt je taak eenvoudiger en zorgt ervoor dat je lijnen en je tekst recht zijn. Misschien ook wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je bladen perforaties hebben. Heel wat presentatoren hebben moeite met het gelijkmatig afscheuren van een vel. Uiteraard zorg je er ook voor dat de flipover stabiel staat, zodat deze niet omvalt in het midden van jouw presentatie. Als laatste, zorg dat je voldoende stiften (in meerdere kleuren) binnen handbereik hebt!  Whiteboard Flipover heeft alle flipovers en accessoires die je nodig hebt voor een geslaagde presentatie. Bekijk het aanbod hier whiteboard-flipover.nl.

Tips voor een goede presentatie

Vereist je presentatie diagrammen, dan kun je ze beter eerst op papier voorbereiden. Schrijf ook eerst je tekst in potlood voordat je de stiften gaat gebruiken. Door eerst in potlood te schrijven, kun je nog eventuele aanpassingen maken. Vooral belangrijk als je ook nog figuren gaat tekenen. En nu we het toch over schrijven hebben, gebruik niet alle blokletters. Het gebruik van hoofdletters en kleine letters maakt het gemakkelijker om je tekst te lezen. Daarnaast is het beter om de 7 x 7-regel toe te passen (niet meer dan 7 regels voor een blad). Het gebruik van zes regels is nog beter. Gebruik om te schrijven stiften speciaal bedoeld voor een flipover. De stiften zullen niet door het papier “bloeden”, terwijl gewone stiften dit vaak wel doen. Ook hun geur is minder sterk, bijgevolg zijn ze dus aangenamer om mee te werken.