Gebruikte software; een goedkopere oplossing voor jouw bedrijf

Home / Helpdesk und Servicedesk / Gebruikte software; een goedkopere oplossing voor jouw bedrijf

Je kent het wel; je moet nieuwe software op een computer installeren en de licentie kost geld. Hoe groter je bedrijf wordt, hoe groter deze kostenpost wordt. En het liefst wil je hier natuurlijk op besparen, want betalen voor software licenties lijkt zo’n overbodige kosten post. Gelukkig is hier een oplossing voor: alhoewel het altijd lijkt alsof je software niet nogmaals elders kan gebruiken of installeren, heeft het Europese Hof hier in juli 2012 een uitspraak over gedaan. Gebruikte software licenties mogen gewoon doorverkocht worden, mitst het aan bepaalde voorwaarden voldoet. Hierdoor kan je bij Softtrader via hun website softtrader.nl gebruikte software aanschaffen. Dit kan voor een veel voordeligere prijs. Dit kan wel tot 70% goedkoper dan de nieuwprijs! Gebruikte software die je onder andere kan aanschaffen bij Softtrader zijn:

  • Microsoft licenties
  • Microsoft Visio licenties
  • Windows Server licenties
  • Microsoft Project licenties
  • SQL Server licenties
  • Exchange Server licenties

Ook als je bepaalde gebruikte software wilt aanschaffen, maar deze niet in de aangeboden lijst ziet staan op softtrader.nl, dan kan je contact opnemen met Softtrader, zodat zij op zoek kunnen naar de gebruikte software die jij nodig hebt. Veel mensen zijn sceptisch over het aanschaffen van gebruikte software, omdat o.a. Microsoft ons probeert wijs te maken dat we alleen de nieuwste software kunnen gebruiken of dat er bij de nieuwste software nieuwe updates zitten. Dit is echter niet (altijd) het geval. Microsoft moet namelijk ook gewoon geld verdienen en een van de manieren waarop zij dat doen is nieuwe software aanbieden, terwijl oudere versies van die software nog prima functioneren. Hierdoor kan je prima werken met gebruikte software, zonder dat je nieuwe software en licenties hoeft aan te schaffen om goed aan het werk te kunnen. Gebruikte software is daarom een perfecte oplossing voor jouw bedrijf als je wel de licenties nodig hebt voor de software, maar hier ook op wilt besparen.

Gebruikte software om productief te werken

Evert heeft een eigen bedrijf waar hij dertig mensen in dienst heeft. Voor de computers van zijn werknemers moest hij software installeren waarvoor hij voor de licentie moest betalen. De prijs die hij moest betalen vond hij veel te hoog en daarom ging hij op zoek naar gebruikte software voor een goedkopere prijs. Evert vertelt: “omdat mijn bedrijf beetje bij beetje groeide, heb ik over de jaren steeds meer medewerkers in dienst genomen. Hierdoor is de software voor hun computers in andere jaren en andere versies geïnstalleerd. Op een gegeven moment kregen wij het probleem dat de ene medewerker in een Excel bestand aan het werken was met functies die een andere medewerker niet had. Dit was vervelend omdat de opmaak dan steeds veranderde samen met andere ongemakken. Ik heb toen besloten om op alle computers dezelfde software te installeren, zodat iedereen in dezelfde versie van dezelfde software werkt. Na de prijzen van nieuwe software licenties te hebben gezien, ging ik al snel op zoek naar tweedehands software. Ik kwam bij Softtrader terecht die mij perfect hebben geholpen aan een tweedehands software licentie voor mijn hele bedrijf. We werken nu allemaal in dezelfde versies van de software en hier zijn wij enorm blij mee. Geen frustraties meer en gelukkig ook voor een zeer aantrekkelijke prijs gerealiseerd.”

Verkopen van software licenties

Gaat jouw bedrijf over op een andere software licentie of is het bedrijf failliet verklaart? Dan kan je de software licenties verkopen aan Softtrader. Softtrader verkoopt vervolgens deze licenties weer door aan bedrijven die graag gebruik willen maken van jouw overbodige of verouderde software. Zo kan je met jouw oude software een ander bedrijf blij maken.