Linkbuilden

Linkbuilden is iets waar elke organisatie met online ambities zich tegenwoordig mee bezighoudt. En terecht, zo laten statistieken in diverse rapporten zien. Websites met een groot linkprofiel scoren aanmerkelijk beter dan concurrenten die over weinig links beschikken. Ook de kwaliteit en diversiteit van de backlinks blijken hierbij een belangrijke rol te spelen.

De complexiteit van de materie is wat linkbuilden voor de leek zo lastig te begrijpen maakt. Al vele webmasters waagden zich eraan, maar slechts een klein percentage boekte daadwerkelijk succes. De geheimen van Google zijn lastig te ontrafelen en het inschakelen van een Search Engine Optimization bedrijf is voor de meeste organisaties dan ook de beste manier om duurzame resultaten te boeken.

Linkbuilden: betekenis en definitie

Voordat we dieper ingaan op de ins en outs van linkbuilden, is het goed om eerst de exacte betekenis van het woord te ontleden. Zoals de naam al prijsgeeft, draait het om het bouwen van links – in andere woorden: het aanleggen van links naar een webpagina om deze hoger te laten scoren in de zoekmachines.

Maar waarom kennen zoekmachines zoals Google nu zoveel waarde toe aan deze zogenaamde backlinks? Het antwoord ligt voor de hand: hoe vaker mensen naar een pagina linken, hoe waardevoller de informatie op de site blijkbaar is. Een website ontleent dus autoriteit aan een grote hoeveelheid links en verwerft hiermee een betrouwbare reputatie.

Linkbuilden uitbesteden: wat is het beste pakket?

Niet alleen het aantal links is echter van belang, maar ook de kwaliteit hiervan. Wanneer de NOS een link plaatst naar een webpagina, telt dit logischerwijs zwaarder dan dat een anonieme gebruiker op een willekeurig forum dit doet. Hoe beter de reputatie van de bronsite, hoe meer effect de backlink zal hebben. Optimaal linkbuilden vraagt daarom om de juiste balans tussen kwaliteit en kwantiteit.

Linkbuilden uitbesteden aan een specialistisch SEO bedrijf is daarom in veel gevallen de beste keuze. Zo’n bedrijf beschikt niet alleen over kwalitatief hoogwaardige websites om de links te plaatsen, maar weet ook exact de juiste diversiteit in het linkprofiel aan te brengen om hoge ogen te gooien in Google. Hoe duurder en uitgebreider het gekozen pakket, hoe beter de resultaten vaak zijn.

Gouden tips en tools om te linkbuilden

Het internet wordt tegenwoordig overspoeld met tips en tools om het maximale rendement te halen uit een linkbuilding campagne. Sommige hiervan zijn waardevol, anderen wat minder. Een goed voorbeeld van een tool met een uitstekende reputatie is Ahrefs, dat het proces van linkbuilden makkelijker, sneller en effectiever laat verlopen.

Zelfs de beste tools kunnen belangrijke factoren als kennis en ervaring echter niet vervangen. Een van de beste tips die we kunnen geven is daarom om linkbuilden te laten verzorgen door een gespecialiseerde link builder. Kies bij voorkeur voor een partij die een duurzame lange termijn strategie hanteert en vermijd het kopen van backlinks bij een goedkope prijsstunter. Lees ook het artikel : Wat is het geheim van Linkbuilden? Linkbuilding expert Webton in optima forma. van onze collega Webton uit Nederland over linkbuilding.