Logo laten ontwerpen om echt te kunnen knallen

Home / Finanzen und Versicherungen / Logo laten ontwerpen om echt te kunnen knallen

Logo laten ontwerpen om echt te kunnen knallenToen wij in 2017 onze startup opgezet hebben, hadden we het idee dat we aan alles gedacht hadden. We hadden de naam geregistreerd, we hadden het domein geclaimd zodat we direct de website op konden zetten en we hadden een duidelijke roadmap. We wisten wat we wilden gaan doen en de bank was aan boord, dus de financiering was ook grotendeels rond. We wilden direct lekker beginnen en wisten dat we met gemak een aantal leuke klanten binnen konden halen via verschillende platformen. Maar een jaar later hadden we niet echt het idee dat we de stappen maakten die we gepland hadden. De groei bleef achter, onze naamsbekendheid was niet wat het moest zijn en veel klanten stapten na een aantal maanden weer van de boot af, waardoor we telkens weer opnieuw moesten zoeken naar nieuwe klanten. Dat was niet hoe we het gepland hadden. We wilden juist:

  • Loyale klanten;
  • Een vaste basis;
  • Een sterke onderneming.

We zagen al snel in dat we een aantal belangrijke punten gemist hadden. We moesten de communicatie binnen het bedrijf uniform maken, we moesten onze klanten beter uitleggen wat de voordelen zijn van de samenwerking met ons en het was hoog tijd voor een logo laten ontwerpen. Die hadden we namelijk nog steeds niet.

Een logo laten ontwerpen – is dat echt zo belangrijk?

We hebben van veel mensen de vraag gekregen hoe belangrijk een logo laten ontwerpen nou daadwerkelijk is. Het antwoord is heel simpel: een logo laten ontwerpen is van groot belang voor een startup. Bedrijven en klanten herkennen het bedrijf op die manier veel eerder. Ook kan een logo laten ontwerpen ervoor zorgen dat een onderneming direct ziet dat je een serieus bedrijf bent. Door goed op te letten bij het ontwerpen van een logo kun je er ook voor zorgen dat mensen aan het logo al kunnen zien wat je binnen de onderneming doet. Maar een logo laten ontwerpen is zo makkelijk nog niet. Natuurlijk zijn er duizenden freelancers die het willen doen, maar de kwaliteit valt zo ontzettend tegen keer op keer. Daarom hebben we uiteindelijk besloten voor Valetti, waar een logo laten ontwerpen gemakkelijk en snel geregeld is en waarbij kwaliteit op de eerste plek staat. Op de website kun je alles lezen over een logo laten ontwerpen: https://valetti.nl/logo-laten-ontwerpen/.

Op naar de grote groei

Na een logo laten ontwerpen, zijn we ook aan de slag gegaan met de communicatie, het uiterlijk van de website en het maken van brochures zodat klanten direct kunnen zien wat zij aan ons hebben. We hebben overigens nu al gemerkt dat het vruchten afwerpt. We halen makkelijker klanten binnen en ons logo is te vinden op alle documenten en de website. We hebben de roadmap wel enigszins aan moeten passen omdat we achterliepen op de planning. Door nu iets meer tijd te nemen voor de ontwikkelingen, weten ze zeker dat we ons aan de planning kunnen houden. Onze financiers hoeven zich overigens geen zorgen te maken, want op financieel gebied gaat het nog steeds zoals gepland. Over twee jaar willen we de stap naar het buitenland gaan maken en daar hebben we al rekening mee gehouden bij het opzetten van de website en het logo. We hopen dat onze klanten en partners ook in de toekomst het vertrouwen in ons houden zodat we gezamenlijk door kunnen groeien. Voor ons is het eerste jaar een spannend jaar geweest waarin we uiteindelijk toch alles hebben kunnen doen wat gedaan moest worden en nu staat het tweede jaar al voor de deur.